• Tümü
  • Editör
  • Tez Danışmanlık
  • Üyelik

Editörlükler


  • Diyabet (Ulusal)
    Editör

  • obezite: nedenleri ve sonuçları (Ulusal)
    Editör

  • Diyetler ve Gerçekler (Ulusal)
    Editör

  • Hastalıklarda Beslenme Tedavisi (Ulusal)
    Editör

Tez Danışmanlıları


  • : Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Ig-G Temelli Eliminasyon Diyetinin Etkileri (Yasemin Batmaca)

  • : Obez Bireylerde Antioksidan Besinlerle Zenginleştirilmiş Akdeniz Tipi Beslenme Tedavisinin Dislipidemi ve İnflamasyon Belirteçleri Üzerine Etkisi (Bilge Nur Çöl)

  • : Sağlıklı Yetişkin Bireyler ile Tiroid İşlev Bozukluğu Olan Bireylerin Total Diyet Antioksidan Düzeylerinin Karşılaştırması (Gizem Çavuş)

  • : Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Kalitelerinin Değerlendirilmesi Ve Sağlıklı Yeme İndekslerinin Saptanması (Cansu Düzel)

  • : Tip 2 Diyabetli Bireylerin Beslenme Alışkanlıkları, Probiyotik Besin Tüketim ve Tutumlarının Saptanması (Müge Çakırkaya)

  • : Bariatrik cerrahi hastalarında beslenme durumu (Hatice Sultan Kirişçi)

  • : Polikistik over sendromu ve beslenme ilişkisi (YASEMİN SERİNTÜRK)
    Marmara Üniversitesi

  • : Obez ve normal kilolu bireylerde diyete fındık ilavesinin serum lipid ve serum homosistein düzeyine etkisi (NESRİN MUTLU)
    Marmara Üniversitesi

  • : Glisemik yükü azaltılmış (200 ile sınırlandırılmış) beslenme tedavisinin metabolik sendrom üzerine etkisi (NİLBERK KARAMAN)
    Marmara Üniversitesi

  • : Besin intoleransı saptanan kilolu ve obez kişilere uygulanan eliminasyon diyetinin vücut kompozisyonu ve biyokimyasal parametrelere etkisinin belirlenmesi (SEMA GÜBÜR)
    İstanbul Bilim Üniversitesi

  • : Besin duyarlılığı testi uygulanan kişilerin beslenme tedavisi öncesi ve sonrası gözlem çalışması (ESRA YASEMİN SANCAK)
    Haliç Üniversitesi

  • : Sağlık amacı ile egzersiz yapan kişilerde vücut bileşim, besin desteği kullanımı, beslenme alışkanlıklarının saptanması (ÜLKÜ DEMİRCİ)
    Haliç Üniversitesi

  • : Biyolojik ritimde uyku alışkanlıkları ile beslenme durumları ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin belirlenmesi (HASİBE UTKU ÇELİK)
    Okan Üniversitesi

  • : Tip 2 diyabette obezitenin metabolik kontrole etkisi (ÖZNUR GÜVEN)
    Okan Üniversitesi

  • : Online diyet alan yetişkin bireylerin obezite, yeme tutum ve depresyon ilişkilerinin değerlendirilmesi (ZEHRA MARGOT ÇELİK)
    Okan Üniversitesi

  • : Online diyet alan yetişkin bireylerde ortoreksiya nervoza ve ilişkili parametrelerin değerlendirilmesi (KAMURAN DİĞDEM ÖZKAHYA)
    Okan Üniversitesi

  • : Tip 2 diyabetli hastalara verilen beslenme eğitiminin beslenme bilgi ve alışkanlıkları üzerine olan etkisinin incelenmesi (ASLIHAN İFLAZOĞLU)
    Okan Üniversitesi

  • : Üniversite hastanesinde çalışan hekimlerin yeme tutum davranışı ve beden algısının değerlendirilmesi (FATMA FİDAN)
    Okan Üniversitesi

  • : Sirkadiyen ritme bağlı olarak uyku kalite durumunun kan lipid profili üzerine etkisinin belirlenmesi (MİNE PALACIOĞLU AÇILAN)
    Okan Üniversitesi

  • : Üniversite öğrencilerinin sağlıklı yeme indekslerinin belirlenmesi (ANIL YILDIZ)
    Okan Üniversitesi

  • : Beslenme ve diyetetik öğrencilerinde ortoreksiya nervozanın saptanması (GÖKHAN DEGE)
    Okan Üniversitesi

  • : 0-6 aylık bebeklerde anne sütü kullanımı ile annelerin emzirme konusundaki bilgi ve davranışlarının saptanması (ÖZGE ER)
    Okan Üniversitesi

  • : Vardiya usulü çalışan ebe ve hemşirelerde beslenme durumunun saptanması ve obezite ile ilişkilendirilmesi (MERVE GERZ)
    Okan Üniversitesi

  • : Kronik böbrek yetmezliğinde diyetin böbrek fonksiyonlarına etkisi (AYBALA TAZEOĞLU)
    Okan Üniversitesi

  • : Tip 2 diyabetlilerde d vitamini düzeyleri ile kan şekeri, LDL kolesterol ve trigliserid ilişkisi (AYSU BEKCİ)
    Okan Üniversitesi

  • : D vitamini yetersizliği olan obez kadınlarda vücut ağırlığı kaybının serum D vitamini düzeyi üzerine etkisi (HÜLYA YILMAZ ÖNAL)
    Okan Üniversitesi

  • : Engelli kişilerde sirkadiyen ritim, metabolik sendrom ve obezite ilişkisinin değerlendirilmesi (MÜGE ARSLAN)
    Okan Üniversitesi

  • : Üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ve karbonhidrat alımlarının değerlendirilmesi (MENDUHA BETÜL ÜNLÜSOY)
    Okan Üniversitesi

  • : Zayıflama kliniğine başvuran bireylerin bitkisel destek ürünleriyle ilgili bilgi ve tutumlarının değerlendirilmesi (BUSE ÇAPRAZ)
    Okan Üniversitesi

  • : Obez/kilolu kadınların süt ve süt ürünleri tüketim düzeyleri ve bki üzerine etkisi (MİNE ŞENARSLAN TORAMAN)
    Okan Üniversitesi

  • : Kadınlara zayıflama diyetlerinde verilen kalsiyum içeren besinlerin kilo kontrolünde etkisi (AZMİ YILMAZ)
    Okan Üniversitesi

  • : Diyabetlilerde tatlandırıcı ve diyet/diyabetik ürün kullanım durumu (BEDRİYE URAL)
    Okan Üniversitesi

  • : Çalışan ve çalışmayan kadınların beslenme durumu ile antropometrik ölçümlerinin değerlendirilmesi (ECE CİVELEK)
    Okan Üniversitesi

  • : Anne sütü alımı ile yetişkinlik dönemi obezite durumu arasındaki ilişkinin saptanması ve değerlendirilmesi (AYŞE KURŞUN)
    Okan Üniversitesi

  • : Tip 2 diyabetlilerde fruktoz tüketimi ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi (GİZEM TAŞKIN)
    Okan Üniversitesi

  • : Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin Akdeniz diyetine uyumunun değerlendirilmesi (GÖZDE SU DALGIÇ)
    Okan Üniversitesi

  • : İnsülin direnci olan obezlerde beslenme tedavisinin glikoz, insülin ve lipit parametreleri üzerine etkisi (BİLGE NUR ÇÖL)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Kadınların probiyotik besinler hakkında bilgi düzeyi ve tüketim durumlarının değerlendirilmesi (MERYEM RANA ÖZTÜRK)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Sleeve gastrektomi sonrası ilk 6 ayda besin öğeleri alımının biyokimyasal parametrelere etkisi (NAZLI BATAR)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Tip 2 diyabetlilerde yeme davranış modeli ölçeğinin geçerlilik ve güvenilirliği ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi (BURCU YEŞİLKAYA)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : ÖZEL BİR SPOR SALONUNA DEVAM EDEN YETİŞKİNLERİN ZAYIFLAMAYA YÖNELİK UYGULAMALARI VE BESLENME DURUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ (PINAR ERGÜL)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Gestasyonel diyabetlilerde diyetin kan şekeri üzerine etkisi (PENBE BERNA KOÇER)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Sirkadiyen ritme bağlı olarak uyku uyanıklık durumunun glukoz metabolizması üzerine etkisi (AYÇA SEZGİNER)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Normal kilolu non-alkolik yağlı karaciğer hastalığı olan bireylerde tıbbi beslenme tedavisinin etkinliğinin değerlendirilmesi (PINAR HAMURCU VAROL)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Yetişkin bireylerin glisemik indeks ile ilgilibilgi düzeyleri ve glisemik indeksi yüksekbesinlerin kullanım durumu (HACER KAYA ÖZKAYA)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Üniversite öğrencilerinde uyku kalitesinin beslenme alışkanlıkları ile ilişkisi (YASEMİN TURAN)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Sınav stresi olan lise son sınıf öğrencilerinin kahve tüketimi ve beslenme durumunun değerlendirilmesi (GÜLCAN YILDIZ)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Yetişkin hematolojik kanserli hastalarda malnütrisyon ölçeklerinin değerlendirilmesi (VOLKAN ÖZEL)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Sleeve gastrektomi operasyonu geçirmiş hastaların yeme tutum ve davranışları ile beden kütle indeksi değişimlerinin değerlendirilmesi (ŞÜKRAN YILDIZ)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Yetişkinlerde MTHFR C677T polimorfizminin farklı formlarında folik asit tüketiminin homosistein düzeylerine etkisi (SEVİM NİL YURTBAY)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Ortaokul öğrencilerinin süt ve süt ürünleri tüketim durumlarının değerlendirilmesi (NİLÜFER DUYGU YÜCELİ)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Reaktif hipoglisemisi bulunan kişilerde beslenme tedavisinin etkisi (OKAN GÜL)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Diyet polikliniğine başvuran kilolu/obez hastalarda insülin direncini etkileyen faktörlerin araştırılması (FATIMA ÇETİNDAĞ)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Özel bir hastanenin beslenme ve diyet polikliniğine başvuran obez kadınların beslenme durumlarının değerlendirilmesi (TUĞÇE ELMAAĞAÇLI)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Tip 2 diyabetli yetişkinlerin beslenme durumları ile antropometrik ölçümleri, glisemi ve lipid düzeylerinin değerlendirilmesi (ESİN YILMAZ)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Özel bir hastanenin beslenme ve diyet polikliniğine başvuran yetişkin hastaların beslenme bilgi düzeyi ve beden kütle indekslerinin değerlendirilmesi (GÖZDE AKIN)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : KORONER BYPASS CERRAHİSİ HASTALARININ AMELİYAT ÖNCESİ BESLENME DURUMUNUN SAPTANMASI (SOLMAZ NURBANU KILIÇ)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Üniversite öğrencilerinde diyet kalitesinin sağlıklı yeme indeksi ile değerlendirilmesi (ŞEYMA AKBULUT)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Özel beslenme merkezine başvuran yetişkin bireylerde zayıflama diyeti uyumunu etkileyen etmenlerin belirlenmesi (NURSEL EROĞLU)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Özel sağlıklı yaşam merkezine gelen bireylerde uyku kalitesi, fiziksel aktivite ve beslenme durumu arasındaki ilişkinin belirlenmesi (PELİN TOPBAŞ)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Amatör ritmik cimnastik yapan çocukların ve ebeveynlerinin yeme davranışlarının belirlenmesi (EZGİ BOZDEMİR)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Yetişkin kadınlarda beslenme durumu ile uyku kalitesi arasındaki ilişkinin saptanması (NUR SİNEM UÇAN)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Erken evre kemoterapi alan kanser hastalarında beslenme durumu ile depresyon düzeyi arasındaki ilişki (FEYZA PÜRSÖKEN)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Operasyon sonrası birinci yılındaki bariatrik cerrahi hastalarında diyet tedavisi sonucu ağırlık kaybı ve kan parametrelerinin değerlendirilmesi (HATİCE SULTAN KİRİŞCİ)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Düzenli olarak spor yapan bireylerde beslenme bilgi düzeyinin ve ortoreksiya nervozanın incelenmesi (AYŞENUR ŞAHİN)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Koroner arter by-pass geçiren hastalarda prognostik nutrisyonel indeks ile akut böbrek hasarı, hastanede yatış süresi ve ölüm arasındaki ilişki (GÖKCE ERDEM)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Erzurum ilinde kreş ve anaokuluna devam eden çocukların beslenme ve uyku alışkanlıklarının incelenmesi (ZEYNEP ÖZÜNAL)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Obez bireylerde antioksidan besinlerle zenginleştirilmiş akdeniz tipi beslenme tedavisinin dislipidemi ve inflamasyon belirteçleri üzerine etkisi (BİLGE NUR ÇÖL)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Sağlık merkezine başvuran yetişkinlerin beslenme durumunun saptanması ve tip 2 diyabet riskinin belirlenmesi (ELİF TEMİZEL EYÜP)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Tip 2 diyabetli hastaların beslenme durumlarının ve probiyotik besinlerle ilgili bilgilerinin değerlendirilmesi (MÜGE DEMETGÜL)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Periton diyalizi tedavisi alan sarkopenik obezitesi olan hastalarda tıbbi beslenme tedavisinin antropometrik ölçümler ve kan parametrelerine etkisi (AYŞE BETÜL DEMİRBAŞ)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Üniversite öğrencilerinin probiyotikler ve probiyotiktakviyeleri hakkında bilgi tutum ve davranışlarının değerlendirilmesi (AYŞENUR EMİRHÜSEYİNOĞLU)
    İstanbul Atlas Üniversitesi

  • : Obez bireylerde sağlıklı yaşam biçimi davranışları ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi (SERENAY BENDER)
    İstanbul Atlas Üniversitesi

  • : Hipertansiyonu olan yetişkin bireylerde Dash diyet kalite ölçeği ve beslenme bilgi düzeyinin değerlendirilmesi (EZGİ ESKİKÖY)
    İstanbul Atlas Üniversitesi

  • : Metabolik sendromlu yetişkinlerde oleuropein maddesinin kan parametrelerine ve inflamatuvar belirteçlere etkisi (GÜLEN ECEM KALKAN)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Ketojenik diyet tedavisi uygulanan epilepsili pediatrik hastaların idrar, kan ve nefes keton ölçümlerinin karşılaştırılması (HAYRİYE YILDIRIM)
    İstanbul Okan Üniversitesi

  • : Yetişkinlerde beslenme durumu ve ağız, diş sağlığı ilişkisi (DENİZ EYLEM ÖGÜT)
    İstanbul Atlas Üniversitesi

  • : Fitness yapan bireylerde beslenme bilgisi ve besin takviyelerine inanç düzeyleri arasındaki ilişki (KÜBRA NUR GÖGÜS GÜNGÖR)
    İstanbul Atlas Üniversitesi

  • : Adölesanlarda diş çürükleri, besin tüketimi ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişki (TÜLAY ERSARI)
    İstanbul Atlas Üniversitesi

  • : Prekonsepsiyonel dönemde Akdeniz tipi diyete uyumun ve kafein tüketiminin değerlendirilmesi (DİLARA ALEYNA KARACA)
    İstanbul Atlas Üniversitesi

  • : Polikistik over sendromu olan kadınlarda sağlıklı beslenme tutumunun, fiziksel aktivitenin ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi (MERVE SULTAN BADUR)
    İstanbul Atlas Üniversitesi

Üyelikler


  • 2008 - 2010: Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Şubesi

  • 1995 - : Diyabet Obezite ve Beslenme Derneği

  • 1977 - 2013: Türkiye Diyetisyenler Derneği