: Obez Bireylerde Antioksidan Besinlerle Zenginleştirilmiş Akdeniz Tipi Beslenme Tedavisinin Dislipidemi ve İnflamasyon Belirteçleri Üzerine Etkisi (Bilge Nur Çöl)
: Sağlıklı Yetişkin Bireyler ile Tiroid İşlev Bozukluğu Olan Bireylerin Total Diyet Antioksidan Düzeylerinin Karşılaştırması (Gizem Çavuş)
: Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Kalitelerinin Değerlendirilmesi Ve Sağlıklı Yeme İndekslerinin Saptanması (Cansu Düzel)
: Tip 2 Diyabetli Bireylerin Beslenme Alışkanlıkları, Probiyotik Besin Tüketim ve Tutumlarının Saptanması (Müge Çakırkaya)
: Bariatrik cerrahi hastalarında beslenme durumu (Hatice Sultan Kirişçi)
: Polikistik over sendromu ve beslenme ilişkisi (YASEMİN SERİNTÜRK) Marmara Üniversitesi
: Obez ve normal kilolu bireylerde diyete fındık ilavesinin serum lipid ve serum homosistein düzeyine etkisi (NESRİN MUTLU) Marmara Üniversitesi
: Glisemik yükü azaltılmış (200 ile sınırlandırılmış) beslenme tedavisinin metabolik sendrom üzerine etkisi (NİLBERK KARAMAN) Marmara Üniversitesi
: Besin intoleransı saptanan kilolu ve obez kişilere uygulanan eliminasyon diyetinin vücut kompozisyonu ve biyokimyasal parametrelere etkisinin belirlenmesi (SEMA GÜBÜR) İstanbul Bilim Üniversitesi
: Besin duyarlılığı testi uygulanan kişilerin beslenme tedavisi öncesi ve sonrası gözlem çalışması (ESRA YASEMİN SANCAK) Haliç Üniversitesi
: Sağlık amacı ile egzersiz yapan kişilerde vücut bileşim, besin desteği kullanımı, beslenme alışkanlıklarının saptanması (ÜLKÜ DEMİRCİ) Haliç Üniversitesi
: Biyolojik ritimde uyku alışkanlıkları ile beslenme durumları ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin belirlenmesi (HASİBE UTKU ÇELİK) Okan Üniversitesi
: Tip 2 diyabette obezitenin metabolik kontrole etkisi (ÖZNUR GÜVEN) Okan Üniversitesi
: Online diyet alan yetişkin bireylerin obezite, yeme tutum ve depresyon ilişkilerinin değerlendirilmesi (ZEHRA MARGOT ÇELİK) Okan Üniversitesi
: Online diyet alan yetişkin bireylerde ortoreksiya nervoza ve ilişkili parametrelerin değerlendirilmesi (KAMURAN DİĞDEM ÖZKAHYA) Okan Üniversitesi
: Tip 2 diyabetli hastalara verilen beslenme eğitiminin beslenme bilgi ve alışkanlıkları üzerine olan etkisinin incelenmesi (ASLIHAN İFLAZOĞLU) Okan Üniversitesi
: Üniversite hastanesinde çalışan hekimlerin yeme tutum davranışı ve beden algısının değerlendirilmesi (FATMA FİDAN) Okan Üniversitesi
: Sirkadiyen ritme bağlı olarak uyku kalite durumunun kan lipid profili üzerine etkisinin belirlenmesi (MİNE PALACIOĞLU AÇILAN) Okan Üniversitesi
: Üniversite öğrencilerinin sağlıklı yeme indekslerinin belirlenmesi (ANIL YILDIZ) Okan Üniversitesi
: Beslenme ve diyetetik öğrencilerinde ortoreksiya nervozanın saptanması (GÖKHAN DEGE) Okan Üniversitesi
: 0-6 aylık bebeklerde anne sütü kullanımı ile annelerin emzirme konusundaki bilgi ve davranışlarının saptanması (ÖZGE ER) Okan Üniversitesi
: Vardiya usulü çalışan ebe ve hemşirelerde beslenme durumunun saptanması ve obezite ile ilişkilendirilmesi (MERVE GERZ) Okan Üniversitesi
: Kronik böbrek yetmezliğinde diyetin böbrek fonksiyonlarına etkisi (AYBALA TAZEOĞLU) Okan Üniversitesi
: Tip 2 diyabetlilerde d vitamini düzeyleri ile kan şekeri, LDL kolesterol ve trigliserid ilişkisi (AYSU BEKCİ) Okan Üniversitesi
: D vitamini yetersizliği olan obez kadınlarda vücut ağırlığı kaybının serum D vitamini düzeyi üzerine etkisi (HÜLYA YILMAZ ÖNAL) Okan Üniversitesi
: Engelli kişilerde sirkadiyen ritim, metabolik sendrom ve obezite ilişkisinin değerlendirilmesi (MÜGE ARSLAN) Okan Üniversitesi
: Üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ve karbonhidrat alımlarının değerlendirilmesi (MENDUHA BETÜL ÜNLÜSOY) Okan Üniversitesi
: Zayıflama kliniğine başvuran bireylerin bitkisel destek ürünleriyle ilgili bilgi ve tutumlarının değerlendirilmesi (BUSE ÇAPRAZ) Okan Üniversitesi
: Obez/kilolu kadınların süt ve süt ürünleri tüketim düzeyleri ve bki üzerine etkisi (MİNE ŞENARSLAN TORAMAN) Okan Üniversitesi
: Kadınlara zayıflama diyetlerinde verilen kalsiyum içeren besinlerin kilo kontrolünde etkisi (AZMİ YILMAZ) Okan Üniversitesi
: Diyabetlilerde tatlandırıcı ve diyet/diyabetik ürün kullanım durumu (BEDRİYE URAL) Okan Üniversitesi
: Çalışan ve çalışmayan kadınların beslenme durumu ile antropometrik ölçümlerinin değerlendirilmesi (ECE CİVELEK) Okan Üniversitesi
: Anne sütü alımı ile yetişkinlik dönemi obezite durumu arasındaki ilişkinin saptanması ve değerlendirilmesi (AYŞE KURŞUN) Okan Üniversitesi
: Tip 2 diyabetlilerde fruktoz tüketimi ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi (GİZEM TAŞKIN) Okan Üniversitesi
: Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin Akdeniz diyetine uyumunun değerlendirilmesi (GÖZDE SU DALGIÇ) Okan Üniversitesi
: İnsülin direnci olan obezlerde beslenme tedavisinin glikoz, insülin ve lipit parametreleri üzerine etkisi (BİLGE NUR ÇÖL) İstanbul Okan Üniversitesi
: Kadınların probiyotik besinler hakkında bilgi düzeyi ve tüketim durumlarının değerlendirilmesi (MERYEM RANA ÖZTÜRK) İstanbul Okan Üniversitesi
: Sleeve gastrektomi sonrası ilk 6 ayda besin öğeleri alımının biyokimyasal parametrelere etkisi (NAZLI BATAR) İstanbul Okan Üniversitesi
: Tip 2 diyabetlilerde yeme davranış modeli ölçeğinin geçerlilik ve güvenilirliği ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi (BURCU YEŞİLKAYA) İstanbul Okan Üniversitesi
: ÖZEL BİR SPOR SALONUNA DEVAM EDEN YETİŞKİNLERİN ZAYIFLAMAYA YÖNELİK UYGULAMALARI VE BESLENME DURUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ (PINAR ERGÜL) İstanbul Okan Üniversitesi
: Gestasyonel diyabetlilerde diyetin kan şekeri üzerine etkisi (PENBE BERNA KOÇER) İstanbul Okan Üniversitesi
: Sirkadiyen ritme bağlı olarak uyku uyanıklık durumunun glukoz metabolizması üzerine etkisi (AYÇA SEZGİNER) İstanbul Okan Üniversitesi
: Normal kilolu non-alkolik yağlı karaciğer hastalığı olan bireylerde tıbbi beslenme tedavisinin etkinliğinin değerlendirilmesi (PINAR HAMURCU VAROL) İstanbul Okan Üniversitesi
: Yetişkin bireylerin glisemik indeks ile ilgilibilgi düzeyleri ve glisemik indeksi yüksekbesinlerin kullanım durumu (HACER KAYA ÖZKAYA) İstanbul Okan Üniversitesi
: Üniversite öğrencilerinde uyku kalitesinin beslenme alışkanlıkları ile ilişkisi (YASEMİN TURAN) İstanbul Okan Üniversitesi
: Sınav stresi olan lise son sınıf öğrencilerinin kahve tüketimi ve beslenme durumunun değerlendirilmesi (GÜLCAN YILDIZ) İstanbul Okan Üniversitesi
: Yetişkin hematolojik kanserli hastalarda malnütrisyon ölçeklerinin değerlendirilmesi (VOLKAN ÖZEL) İstanbul Okan Üniversitesi
: Sleeve gastrektomi operasyonu geçirmiş hastaların yeme tutum ve davranışları ile beden kütle indeksi değişimlerinin değerlendirilmesi (ŞÜKRAN YILDIZ) İstanbul Okan Üniversitesi
: Yetişkinlerde MTHFR C677T polimorfizminin farklı formlarında folik asit tüketiminin homosistein düzeylerine etkisi (SEVİM NİL YURTBAY) İstanbul Okan Üniversitesi
: Ortaokul öğrencilerinin süt ve süt ürünleri tüketim durumlarının değerlendirilmesi (NİLÜFER DUYGU YÜCELİ) İstanbul Okan Üniversitesi
: Reaktif hipoglisemisi bulunan kişilerde beslenme tedavisinin etkisi (OKAN GÜL) İstanbul Okan Üniversitesi
: Diyet polikliniğine başvuran kilolu/obez hastalarda insülin direncini etkileyen faktörlerin araştırılması (FATIMA ÇETİNDAĞ) İstanbul Okan Üniversitesi
: Özel bir hastanenin beslenme ve diyet polikliniğine başvuran obez kadınların beslenme durumlarının değerlendirilmesi (TUĞÇE ELMAAĞAÇLI) İstanbul Okan Üniversitesi
: Tip 2 diyabetli yetişkinlerin beslenme durumları ile antropometrik ölçümleri, glisemi ve lipid düzeylerinin değerlendirilmesi (ESİN YILMAZ) İstanbul Okan Üniversitesi
: Özel bir hastanenin beslenme ve diyet polikliniğine başvuran yetişkin hastaların beslenme bilgi düzeyi ve beden kütle indekslerinin değerlendirilmesi (GÖZDE AKIN) İstanbul Okan Üniversitesi
: KORONER BYPASS CERRAHİSİ HASTALARININ AMELİYAT ÖNCESİ BESLENME DURUMUNUN SAPTANMASI (SOLMAZ NURBANU KILIÇ) İstanbul Okan Üniversitesi
: Üniversite öğrencilerinde diyet kalitesinin sağlıklı yeme indeksi ile değerlendirilmesi (ŞEYMA AKBULUT) İstanbul Okan Üniversitesi
: Özel beslenme merkezine başvuran yetişkin bireylerde zayıflama diyeti uyumunu etkileyen etmenlerin belirlenmesi (NURSEL EROĞLU) İstanbul Okan Üniversitesi
: Özel sağlıklı yaşam merkezine gelen bireylerde uyku kalitesi, fiziksel aktivite ve beslenme durumu arasındaki ilişkinin belirlenmesi (PELİN TOPBAŞ) İstanbul Okan Üniversitesi
: Amatör ritmik cimnastik yapan çocukların ve ebeveynlerinin yeme davranışlarının belirlenmesi (EZGİ BOZDEMİR) İstanbul Okan Üniversitesi
: Yetişkin kadınlarda beslenme durumu ile uyku kalitesi arasındaki ilişkinin saptanması (NUR SİNEM UÇAN) İstanbul Okan Üniversitesi
: Erken evre kemoterapi alan kanser hastalarında beslenme durumu ile depresyon düzeyi arasındaki ilişki (FEYZA PÜRSÖKEN) İstanbul Okan Üniversitesi
: Operasyon sonrası birinci yılındaki bariatrik cerrahi hastalarında diyet tedavisi sonucu ağırlık kaybı ve kan parametrelerinin değerlendirilmesi (HATİCE SULTAN KİRİŞCİ) İstanbul Okan Üniversitesi
: Düzenli olarak spor yapan bireylerde beslenme bilgi düzeyinin ve ortoreksiya nervozanın incelenmesi (AYŞENUR ŞAHİN) İstanbul Okan Üniversitesi
: Koroner arter by-pass geçiren hastalarda prognostik nutrisyonel indeks ile akut böbrek hasarı, hastanede yatış süresi ve ölüm arasındaki ilişki (GÖKCE ERDEM) İstanbul Okan Üniversitesi
: Erzurum ilinde kreş ve anaokuluna devam eden çocukların beslenme ve uyku alışkanlıklarının incelenmesi (ZEYNEP ÖZÜNAL) İstanbul Okan Üniversitesi
: Obez bireylerde antioksidan besinlerle zenginleştirilmiş akdeniz tipi beslenme tedavisinin dislipidemi ve inflamasyon belirteçleri üzerine etkisi (BİLGE NUR ÇÖL) İstanbul Okan Üniversitesi
: Sağlık merkezine başvuran yetişkinlerin beslenme durumunun saptanması ve tip 2 diyabet riskinin belirlenmesi (ELİF TEMİZEL EYÜP) İstanbul Okan Üniversitesi
: Tip 2 diyabetli hastaların beslenme durumlarının ve probiyotik besinlerle ilgili bilgilerinin değerlendirilmesi (MÜGE DEMETGÜL) İstanbul Okan Üniversitesi
: Periton diyalizi tedavisi alan sarkopenik obezitesi olan hastalarda tıbbi beslenme tedavisinin antropometrik ölçümler ve kan parametrelerine etkisi (AYŞE BETÜL DEMİRBAŞ) İstanbul Okan Üniversitesi
: Üniversite öğrencilerinin probiyotikler ve probiyotiktakviyeleri hakkında bilgi tutum ve davranışlarının değerlendirilmesi (AYŞENUR EMİRHÜSEYİNOĞLU) İstanbul Atlas Üniversitesi
: Obez bireylerde sağlıklı yaşam biçimi davranışları ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi (SERENAY BENDER) İstanbul Atlas Üniversitesi
: Hipertansiyonu olan yetişkin bireylerde Dash diyet kalite ölçeği ve beslenme bilgi düzeyinin değerlendirilmesi (EZGİ ESKİKÖY) İstanbul Atlas Üniversitesi
: Metabolik sendromlu yetişkinlerde oleuropein maddesinin kan parametrelerine ve inflamatuvar belirteçlere etkisi (GÜLEN ECEM KALKAN) İstanbul Okan Üniversitesi
: Ketojenik diyet tedavisi uygulanan epilepsili pediatrik hastaların idrar, kan ve nefes keton ölçümlerinin karşılaştırılması (HAYRİYE YILDIRIM) İstanbul Okan Üniversitesi
: Yetişkinlerde beslenme durumu ve ağız, diş sağlığı ilişkisi (DENİZ EYLEM ÖGÜT) İstanbul Atlas Üniversitesi
: Fitness yapan bireylerde beslenme bilgisi ve besin takviyelerine inanç düzeyleri arasındaki ilişki (KÜBRA NUR GÖGÜS GÜNGÖR) İstanbul Atlas Üniversitesi
: Adölesanlarda diş çürükleri, besin tüketimi ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişki (TÜLAY ERSARI) İstanbul Atlas Üniversitesi
: Prekonsepsiyonel dönemde Akdeniz tipi diyete uyumun ve kafein tüketiminin değerlendirilmesi (DİLARA ALEYNA KARACA) İstanbul Atlas Üniversitesi
: Polikistik over sendromu olan kadınlarda sağlıklı beslenme tutumunun, fiziksel aktivitenin ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi (MERVE SULTAN BADUR) İstanbul Atlas Üniversitesi
Üyelikler
2008 - 2010: Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Şubesi