• Tümü
  • Tez Danışmanlık

Tez Danışmanlıları


  • : COVİD-19 pandemi sürecinde evden çalışmaya geçen 20-65 yaş arası bireylerde sezgisel yeme davranışı, depresyon ve beden kütle indeksi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi (DİLMEN ÖNAL)
    Haliç Üniversitesi

  • : Bir kemoterapi ajanı olan paklitakselin kanser kaşeksisi üzerine etkisinin in vitro araştırılması (ÖZLEM AĞIREL)
    Haliç Üniversitesi

  • : 0-6 aylık anneden alınan anne sütü örneklerinin mide kanseri hücre hattı üzerindeki etkisinin araştırılması (DEMET BALDIZ)
    Haliç Üniversitesi

  • : Özel bir spor merkezine başvuran bireylerde görülen duygusal yeme durumu ve egzersiz bağımlılığı arasındaki ilişkinin araştırılması (ASLIHAN KAÇAR)
    Haliç Üniversitesi

  • : Havacıva otu (Alcanna tinctoria L.) etanol ve su özütlerinin akciğer kanseri üzerine etkisinin in vıtro araştırılması (DERYA FİDAN)
    Haliç Üniversitesi

  • : Kemoterapik bir ajan olan paklitakselin obezite ile ilişkili genler üzerindeki etkisinin in vitro araştırılması (ÖMER FARUK ÇEKİLMİŞ)
    Haliç Üniversitesi

  • : Tip 2 diyabetli bireylerin omega 3 tüketim durumunun kan lipidleri üzerine etkisi (KÜBRA MAY DOĞAN)
    Haliç Üniversitesi

  • : ALTHAEA ROSEA BİTKİ ÖZÜTÜNÜN OBEZİTE ÜZERİNE ETKİSİNİN İN VİTRO ARAŞTIRILMASI (EBRU DEMİR)
    Haliç Üniversitesi

  • : Obez olan ve obez olmayan bireylerde hedonik açlık durumlarını etkileyen faktörlerin incelenmesi (FEYZA KILIÇ)
    Haliç Üniversitesi

  • : İrritable bağırsak sendromu olan hastalarda fodmap diyetinin yaşam kalitesi ve semptomatik etkilerinin incelenmesi (SEDEF TAMCI)
    Haliç Üniversitesi

  • : Yetişkin bireylerin hedonik açlık durumlarının, uyku kalitesi ve beden kütle indeksi (BKI) düzeyleri ile ilişkisinin değerlendirilmesi (HATİCE GÖK)
    Haliç Üniversitesi

  • : Vardiyalı ve vardiyasız çalışan bireylerde yeme bağımlılığı ile uyku kalitesi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi (SUDE KARAKURT)
    Haliç Üniversitesi

  • : Tip 2 diyabetli bireylerin kullandıkları alternatif tedavi yöntemlerinin beslenme alışkanlıkları ve özbakımları üzerine etkilerinin incelenmesi (DİLANUR SÖNMEZ)
    Haliç Üniversitesi

  • : Down sendromlu bireylere bakım veren kişilerin beslenme bilgi düzeylerinin ve sağlıklı beslenme tutumlarına etkilerinin incelenmesi (ÇINAR DEMİR AKYILDIZ)
    Haliç Üniversitesi

  • : İNSÜLİN DİRENCİ OLAN KİŞİLERDE ARALIKLI ORUÇ VE ELİMİNASYON DİYETİNİN BAZI KAN PARAMETRELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI (BÜŞRA TOYGA)
    Haliç Üniversitesi

  • : İnsülin direnci olan kişilerde aralıklı oruç ve eliminasyon diyetinin bazı kan parametreleri üzerindeki etkisinin araştırılması (BÜŞRA TOYGA)
    Haliç Üniversitesi

  • : Akne vulgarisli bireylerde glutensiz-kazeinsiz diyetin yaşam kalitesi ve akne oluşumu üzerine etkisi (EYÜP CAN ÖZBAHAR)
    Haliç Üniversitesi

  • : Obez bireylerde hedonik açlık durumunun obezite farkındalığı ve besin değişim süreci ile ilişkisi (SEZEN ÇETİNKAYA EREN)
    Haliç Üniversitesi

  • : Akut Egzersizde Hindiba Kahve Tüketiminin Egzersiz Performansı ve Metabolizma Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi (FATMA ÖZSEL ÖZCAN ARAÇ)
    Haliç Üniversitesi

  • : Adölesan dönem sporcuların beslenme alışkanlıkları ile yeme bozukluğu arasındaki ilişkinin açıklanması (İREM ÇELİK)
    Haliç Üniversitesi

  • : Gebelikte ve emzirme döneminde geleneksel beslenme yaklaşımlarının değerlendirilmesi (ZEYNEP EKİCİ DEMİRPENÇE)
    Haliç Üniversitesi

  • : Altyapı futbolcularının beslenme bilgi düzeyi, müsabaka süreci enerji alımları ve vücut kompozisyonları arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi (FERDA KARABURUN)
    Haliç Üniversitesi

  • : Gastrointestinal sistem kanserli hastalarda immünonütrisyonun beslenme duruma etkisinin araştırması (NAZAN SÖKMEN)
    Haliç Üniversitesi